hashtag rossija, bij paviljoen Russische geschiedenis VDNKh closeup Russisch visum Gestempeld Russisch visum bij controle onder ultraviolet licht Russia Visa Centre, Parkstraat 99 in Den Haag (2e verdieping) Tomsk, bruiloft Russisch consulaat Den Haag Scheveningseweg 2 Parkstraat 99, Den Haag: Russia Visa Centre Moskou, Rode Plein Russische politieagent geeft stopteken Parkstraat 99, Den Haag: Russia Visa Centre 1907: Lubicz (nu Polen), destijds West-Pruisen, grensovergang Congrespolen ('Russ. Keizerrijk) Entree Rode Plein, Moskou Russische globe Belorusskij vokzal (station), Moskou Moskou ruimtevaartmuseum aan de Prospekt Mira Veel mag niet bij het Kremlin... kerkruine op Russische platteland (monument WOII) oorlogsmonument 1941-1945 op platteland Monumentje voor de Pobeda (Overwinning), Russisch automodel 9-meiviering (Overwinningsdag) Russische helikopters bij 9-meiparade Het Baikalmeer Winter in Sint-Petersburg St Petersburg fietser Moskou, Kremlin St Petersburg St Petersburg, Mariinskij Theater St Petersburg, blik op Peter & Paul-vesting over de Neva St Petersburg fietstaxi St Petersburg facades Russ. consulaat (rechts) (de visumbalie is aan de Parkstraat 99, enkele straten verderop) St Petersburg Wagon van de Rossija, bekendste trein op TransSib-tracé

Prijzen

 

Hier een overzicht van de prijzen.

Toer. voucher/uitnodiging/visa support letter €12,50 (single entry; voucher zonder visumaanvraagformulier /  hier invulhulp visumaanvraagformulier) standaard €27,50 incl. ingevuld visumaanvraagformulier (€12,40 + 21% btw = €2,60); meereizende minderjarige kinderen €25,00 (incl. visumaanvraagformulier)
Een toeristisch voucher is een document dat nodig is om een toeristisch visum mee aan te kunnen vragen. Er wordt een hotel op vermeld, of voor cruisepassagiers de mededeling dat je op een cruiseschip overnacht. Normaalgesproken single entry, dus 1 x Rusland in en weer uit. Bij wijze van uitzondering is soms double entry (idem, 2 x) mogelijk/nodig. Maximale geldigheidsduur van het aan te vragen visum: 30 dagen.

Spoed? €15,00 toeslag voor als u de visumaanvraagpapieren vandaag nog nodig hebt. Echter, houd bij de verdere afhandeling van de eigenlijke visumaanvraag rekening met de standaard verwerkingstijd bij het Russia Visa Centre/consulaat. Daar worden de laatste tijd zoveel aanvullende eisen gesteld om mee te werken aan spoedafhandeling (in principe slechts mogelijk voor zakelijke visumaanvragen), dat wij er niet meer aan beginnen.
 

Is iemand overleden en moet het daarom snel? Kijk eerst hier op de site van het Russische consulaat of u aan de eisen voor een spoed-privévisum voldoet.

Wijzigingen in gegevens €10,00
Vult u eerst in dat u Joost heet en bedenkt u een dag later dat u in uw paspoort eigenlijk Joost Christiaan heet, dan moeten alle papieren over. Dat geldt ook voor als u bij nader inzien wilt schuiven met uw visumperiode. Mogelijk voorkomt het vooruitzicht van het in rekening gebracht krijgen van een vergoeding van €10,00 voor die extra tijd dit soort ergernissen voor ons (en u). We vragen bovendien tegenwoordig vrijwel standaard om ons even een scan of foto van het paspoort te mailen, om te voorkomen dat via smartphones ingetoetst paspoortnummers, geboortedata enz. afwijken. Gegevens die niet kloppen, leiden tot problemen onderweg!

Let wel: we hebben het hier over wijzigingen in de papierwinkel vóórdat de aanvraag wordt ingediend. Wijzigingen aanbrengen als alles al loopt (of zelfs gereed is op bij de visumbalie bij het Russische consulaat) kan in principe niet (of is zeer complex en uiterst kostbaar).

'Overdoen' pasfoto's: 18 euro per pasfoto/persoon. U moet op het visumaanvraagformulier 1 pasfoto plakken (niet nieten), die voldoet aan de eisen voor Nederlandse paspoorten en rijbewijzen. Dat wil zeggen: niet lachen, mond gesloten, oren zichtbaar (indien mogelijk), grijze achtergrond, in kleur, afgedrukt op fotopapier, formaat 3,5 x 4,5 centimeter. Plakt u iets anders op en laat u indienen van de aanvraag namens u doen, dan krijgt u aanvullend een factuur voor 18 euro. (Zelf voor goede pasfoto's zorgen is goedkoper!)

Invullen digitaal visumaanvraagformulier €15,00 (€12,40 + 21% btw = €2,60).

Zakelijke uitnodiging tot 30 dagen €75,00
Zakelijke uitnodiging van een Russisch bedrijf om een zakenvisum mee te kunnen aanvragen. Je moet hiervoor wat meer info opgeven over werk en beroep. Kan single entry of double entry zijn. Afhankelijk van locatie indienen aanvraag voor Den Haag of Antwerpen.

Zakelijke uitnodiging tot 90 dagen €90,00
Idem als 30 dagen zakelijke uitnodiging. Afhankelijk van locatie indienen aanvraag voor Den Haag of Antwerpen.

Zakelijke uitnodiging 6 maanden €125,00
Idem, altijd multiple entry, dus zo vaak Rusland in en weer uit als je wilt. Maximaal aantal dagen achtereen is 90 dagen, maximaal aantal verblijfsdagen bij elkaar opgeteld ook 90 dagen. Afhankelijk van locatie indienen aanvraag voor Den Haag of Antwerpen.

Zakelijke uitnodiging 1 jaar  €145,00 / €160,00 (+ mogelijkheden 2- en 3-jaarsvisum)
Zakelijke uitnodiging van een Russisch bedrijf om een zakenvisum mee te kunnen aanvragen. Kosten 145 euro als aantoonbaar (dmv gestempeld visum) de afgelopen 12 maanden minstens 1 x naar Rusland is gereisd.  Indien niet aantoonbaar (dmv gestempeld visum) de afgelopen 12 maanden naar Rusland is gereisd, dan is hiervoor een uitnodiging nodig via de Federale Migratiedienst van Rusland, waarvoor een verwerkingstijd van 3 weken staat (kosten 160 euro). Afhankelijk van locatie indienen aanvraag voor Den Haag of Antwerpen. Voor reizigers met 2 aansluitende, gebruikte 1-jaarsvisa in het paspoort is na 2 1-jaarsvisa een 2-jaarsvisum aan te vragen. De uitnodiging hiervoor kost 185 euro; idem na een 2-jaarsvisum na een 1-jaarsvisum, of na 3 1-jaarsvisa kan een 3-jaarsvisum worden aangevraagd. De uitnodiging voor een 3-jaarsvisum kost 200 euro.

Het visum zelf kost  €65,00 (=35 euro leges + 30 euro verwerkingskosten op  Visumbalie Rusland)

99% van de visumaanvragen verloopt via de Visumbalie Rusland / Russia Visa Centre aan de Parkstraat 99  in Den Haag. U kunt hier voor het indienen van aanvragen op werkdagen terecht van 9.00 tot 14.00 uur.  Wie op afspraak zijn visumaanvraag wil indienen, kan hier een afspraak maken: http://russiavisacentre.nl/maak-een-afspraak/ , gewoon binnenlopen kan soms ook, maar in drukke perioden worden mensen zonder afspraak soms weggestuurd.

Dat nog maar een klein deel van de aanvragen via het consulaat zelf (Scheveningseweg 2) loopt, komt doordat het consulaat zelf nog maar 4 dagen per week 1 uur (10.00-11.00 uur) geopend is voor visumaanvragen en uitsluitend op afspraak werkt. (Kijk hier of u tijdig een afspraak kunt maken op het consulaat:  http://hague.kdmid.ru/queue-en/Agreement.aspx .)

Evt. aanvragen & ophalen visum bij visumbalie €35,00 per aanvraag + €23,00 voor het terugsturen van 1 of meer paspoorten per DHL. .

Deze dienst wordt aangeboden via onze partners van KES Visa Support, een divisie van Keith Export Services (voor aanvragen die in Den Haag worden verwerkt); dan wel via Visumdienst Breda (voor aanvragen die in Antwerpen worden verwerkt). Deze prijs is opgebouwd uit €35  incl. btw voor KES / Visumdienst Breda voor 2 bezoekjes aan de visumbalie tegenover het consulaat (€29  excl. btw), voor indienen en als het visum gereed is, weer ophalen; plus €23 om het paspoort met visum per DHL / AMP terug te laten sturen. Deze kosten worden verrekend via onze nota. U hoeft dus niet zelf aan KES / Visumdienst Breda te betalen.

Natuurlijk kunnen bij stellen, gezinnen, groepjes enz. paspoorten samen worden verstuurd en dat geldt ook voor het terugsturen. Elke volgende persoon (2e, 3e enz.) hoeft voor 'laten doen' slechts de vergoeding voor KES of Visumdienst Breda te betalen: €35,00  incl. btw. Geef op ons onlineformulier bij 'opmerkingen' even aan wie bij wie hoort, en (bij verschillende adressen) naar wie de paspoorten moeten worden teruggestuurd.

Visa support indien zelf al in bezit van uitnodiging €15,00 + btw (€18,15)
Als u zelf al in het bezit bent van een toeristisch voucher of zakelijke of prive-uitnodiging, maar hulp nodig hebt bij het invullen van het aanvraagformulier voor het Russische consulaat en/of de aanvraag hier niet zelf wilt indienen maar hiervoor gebruik wilt maken van de dienstverlening via onze partners van KES Visa Support, dan kan dat voor €18,15  (inclusief 21% btw, €15,00  excl. btw). Voor aanvragen en ophalen door KES Visa Support geldt verder het tarief hierboven van €35,00  (incl. btw), + verzending terug per DHL voor €23 . Vul op het bestelformulier onderaan bij opmerkingen in dat u al een voucher of uitnodiging heeft. 

Wij zullen u per mail vragen om ons een scan of kopie hiervan toe te mailen, zodat we de gegevens ervan kunnen overnemen bij de betreffende vraag op het visumformulier voor het Russische consulaat. NB: uitnodigingen zijn gericht aan consul te Den Haag óf Antwerpen, we kunnen deze keuze niet meer veranderen (tenzij we een alternatieve uitnodiging regelen).

Prijsvoorbeeld 1: toeristisch visum zelf aanvragen: u betaalt ons €27,50 voor het toeristische voucher en krijgt daarbij ook door ons ingevuld uw digitale visumaanvraagformulier. U betaalt aan de visumbalie (Parkstraat 99, Den Haag) €65,00 voor het eigenlijke visum. Voor totaal €92,50 hebt u dan uw visum.

Reizen minderjarige kinderen mee?  Voor hen berekenen we €25 voor het toeristische voucher, incl. invullen van het digitale visumaanvraagformulier. U zit voor hen bij de visumbalie (of consulaat) wel vast aan een volwaardig visum van €65.

Prijsvoorbeeld 2: toeristisch visum laten aanvragen:  u betaalt voor het toeristische voucher €27,50 en krijgt daarbij gratis door ons ingevuld uw digitale visumaanvraagformulier, voor het eigenlijke visum betaalt u €65,00, voor namens u aanvragen en weer afhalen van het visum €35,00 + het paspoort verzekerd via DHL naar u terug te sturen  €23,00. Voor totaal €153,00  hebt u uw visum.

Prijsvoorbeeld 3: toeristisch visum laten aanvragen, 2 personen:  u betaalt voor het toeristische voucher €27,50 pp en krijgt daarbij gratis door ons ingevuld uw digitale visumaanvraagformulier, voor het eigenlijke visum betaalt u €65,00 pp, voor namens u aanvragen en weer afhalen van het visum €35,00 pp + de paspoorten verzekerd via DHL naar u terug te sturen  €23,00. Voor totaal €278,00  hebt u beiden uw visum.

Prijsvoorbeeld 4: toeristisch of zakelijk visum laten aanvragen met uw eigen voucher of zakelijke uitnodiging: u betaalt ons €15,00 +  €3,15 btw voor het invulwerk & administratie; uw visum kost €65,00; laten aanvragen en weer afhalen van het visum en het verzekerd terugbezorgen van uw paspoort per DHL/AMP  €35 +  €23.  Onze factuur bedraagt totaal €141,15  hebt u uw visum. (NB: behalve als u uw voucher of zakelijke uitnodiging cadeau hebt gekregen, is dit niet voordeliger, gezien de gangbare kosten van voucher of uitnodiging!)

Prijsvoorbeeld 5: toeristisch voucher voor zelf aanvragen toeristisch visum, waarbij u zelf de rest van de papierwinkel voor uw rekening neemt:  u betaalt voor het toeristische voucher €12,50 en doet alles verder zelf.  U betaalt bij visumbalie VFS Global 65 euro voor het visum. Totale kosten: €72,50. Waarschuwing: als u uw digitale visumaanvraagformulier niet 100% correct invult, krijgt u met extra kosten te maken bij de visumbalie. Daar wordt voor het los invullen van het visumaanvraagformulier  €30 euro berekend, waarmee u dan duurder uit bent dan bij prijsvoorbeeld 1. Wilt u een 'kaal' voucher, schrijft u dan onderaan het bestelformulier bij opmerkingen 'Alleen voucher voor 12,50 euro)' of bestel het voucher hier.

Prijsvoorbeeld 6: zakelijk visum single of double entry 90 dagen laten aanvragen: u betaalt voor uw zakelijke uitnodiging €90,00, we vullen uw digitale visumaanvraag in voor 15 euro, voor het eigenlijke visum betaalt u €65,00, voor namens u aanvragen en weer afhalen van het visum door KES Visa Support  €35,00 en voor verzekerd terugbezorgen van uw paspoort door DHL €23. Voor totaal €223 hebt u uw visum.

Prijsvoorbeeld 7: zakelijk visum multiple entry 1 jaar laten aanvragen: u betaalt voor uw zakelijke uitnodiging €145,00; voor €15 euro vullen we uw digitale visumaanvraag in,  voor het eigenlijke visum betaalt u €65,00, voor namens u aanvragen en weer afhalen van het visum door KES Visa Support €35,00 en voor verzekerd terugbezorgen van uw paspoort door DHL  €23. Voor totaal €283  hebt u uw visum.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op.

Stappenplan

redstar
checklist:
  1. Paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is
  2. Twee lege visa pagina's in paspoort naast elkaar
  3. 1 pasfoto (zelfde eisen als voor paspoort), max. 3 mnd oud!
  4. "Ruslandverklaring" zorgverzekeraar
  5. Touristisch voucher/zakelijke uitnodiging
  6. Visum aanvraagformulier

Verzekeringen

redstar
unive Vraag bij je zorgverzekeraar om een 'Ruslandverklaring'. Kies je een langere visumperiode met 'reservedagen' of om wat flexibeler te zijn voor te boeken tickets? Geef dan ook die iets ruimere periode op voor in de Ruslandverklaring!

redstar
unive Alléén voucher nodig voor toeristisch visum? Hier voor 12,50 euro

bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReisnl

contact

Russisch Visum.nl (onderdeel van RusReis.nl)
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)657 92 13 45

info@russischvisum.nl

© 2019 Russischvisum.nl is onderdeel van RusReis.nl  |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media