hashtag rossija, bij paviljoen Russische geschiedenis VDNKh closeup Russisch visum Gestempeld Russisch visum bij controle onder ultraviolet licht Russia Visa Centre, Parkstraat 99 in Den Haag (2e verdieping) Tomsk, bruiloft Russisch consulaat Den Haag Scheveningseweg 2 Parkstraat 99, Den Haag: Russia Visa Centre Moskou, Rode Plein Russische politieagent geeft stopteken Parkstraat 99, Den Haag: Russia Visa Centre 1907: Lubicz (nu Polen), destijds West-Pruisen, grensovergang Congrespolen ('Russ. Keizerrijk) Entree Rode Plein, Moskou Russische globe Belorusskij vokzal (station), Moskou Moskou ruimtevaartmuseum aan de Prospekt Mira Veel mag niet bij het Kremlin... kerkruine op Russische platteland (monument WOII) oorlogsmonument 1941-1945 op platteland Monumentje voor de Pobeda (Overwinning), Russisch automodel 9-meiviering (Overwinningsdag) Russische helikopters bij 9-meiparade Het Baikalmeer Winter in Sint-Petersburg St Petersburg fietser Moskou, Kremlin St Petersburg St Petersburg, Mariinskij Theater St Petersburg, blik op Peter & Paul-vesting over de Neva St Petersburg fietstaxi St Petersburg facades Russ. consulaat (rechts) (de visumbalie is aan de Parkstraat 99, enkele straten verderop) St Petersburg Wagon van de Rossija, bekendste trein op TransSib-tracé

STAPPENPLAN

1. Paspoort dat na vertrek (uit Rusland) nog minimaal 6 maanden geldig is.
Houd hier rekening mee! Om een nieuw Nederlands paspoort te krijgen, is vaak een week nodig. Paspoortnummer, uitgiftedatum en verloopdatum van het paspoort moeten worden opgegeven.

2. Twee lege visa pagina's in paspoort naast elkaar
Voor wie door veel reizen last krijgt van een vol paspoort, kent Nederland speciale zakenpaspoorten met meer bladzijden. Die zijn op dit moment wel korter geldig: 2 jaar ipv 5 jaar. Daardoor heb je bij zakenpaspoorten weer eerder problemen met de vorige regel (na terugkeer uit Rusland nog 6 maanden geldig).

3.  Eén officiele - en 'verse'- pasfoto!
Hiervoor gelden dezelfde eisen als bij het aanvragen van een Nederlands paspoort. Dus op echt fotopapier en niet thuis uitgeprint, technische eisen ook hetzelfde, dus oren vrij en niet lachend op de foto! NB: per medio juli 2019 is de eis toegevoegd dat de pasfoto hooguit 3 maanden oud mag zijn. Ga dus eerst om een 'verse' pasfoto! Deze foto wordt momenteel in Den Haag niet op het visum afgedrukt maar in Antwerpen wel. Hoe dan ook is de ingeleverde pasfoto door  de Russische paspoortcontroleurs digitaal oproepbaar. 

4. 'Rusland verklaring' zorgverzekeraar
Meestal Engelstalige brief waarin je zorgverzekeraar verklaart dat je voor medische kosten tijdens je reis verzekerd bent, ook op het grondgebied van de Russische Federatie. Vaak wil de verzekeraar de data van je reis weten en vermeldt hij die in de brief. Die periode moet dan overeenkomen met de periode waarvoor je het visum aanvraagt. Als de periode van de verzekeringsbrief wat langer is dan de echte reis/geldigheidsduur van het visum is dat niet erg, maar wordt een kortere periode genoemd, dan moet de brief even over. Wil je zeker weten dat je visumaanvraag meteen zal worden goedgekeurd, mail ons dan even een kopietje van de brief!

5. Toeristisch voucher/zakelijke uitnodiging
Ondersteunend document voor je visumaanvraag; via ons te bestellen: klik hier om op ons online-formulier te komen. Een boekingsbevestiging van een hotelboeking via internet via bijvoorbeeld Booking.com kan niet voor dit doel worden gebruikt. Je kunt via zulke sites wel een hotel boeken, maar kunt de bevestiging niet gebruiken om je visum mee aan te vragen. Je uitnodiging is in een dag of 3 gereed; spoedafhandeling voor afhandeling binnen een dag tegen een meerprijs van 10 euro.

6. Visumaanvraagformulier
Voor gebruik op het Russia Visa Centre aan de Parkstraat 99 in Den Haag. Vullen we bij wijze van service voor je in, zodat de goede referentiedocumenten worden genoemd. Zelf zet je je handtekening en plakt een pasfoto. Het visumaanvraagformulier moet op afzonderlijke A4-tjes worden uitgeprint (niet dubbelzijdig).

Voor wie het visumaanvraagformulier zelf wil invullen: hier is een globale handleiding.

7.  Guarantee letter voor mensen die een zakelijk visum aanvragen

((NB: is nog slechts nodig voor zakelijke visumaanvragen die in Antwerpen/Brussel worden ingediend))
Verplichte brief waarin het bedrijf waarvoor u naar Rusland reist, o.a. aangeeft wat u er ongeveer moet doen, en dat het bedrijf alle kosten vergoedt die met uw reis en het verbljf in Rusland gemoeid zijn. Wij helpen u kosteloos met het opstellen van een voorbeeldbrief waarin staat wat nodig is.

8.  Aanvullende verklaring voor mensen die in de voormalige Sovjet-Unie zijn geboren
Verplicht voor iedereen die uit bijvoorbeeld Rusland, Armenie, Oekraine stamt. Vraag ons er naar. Als vragen niet op uw situatie van toepassing zijn: vul dan niet steeds  HET (njet) in, maar leg uit hoe het in uw geval zit (duidelijk niet willen antwoorden roept irritaties op en bemoeilijkt het aanvraagproces van uw visum). Het formulier moet bijgevoegd worden bij het indienen van de aanvraag.

9.  Kopie van uw vorige visum
Voor wie single/double entry naar Rusland reist is het voldoende als u de inreis- en uitreisdatum van uw vorige Rusland-reis opgeeft; wie een multiple entry visum wil aanvragen, moet een scan/kopie van zijn vorige visum bijvoegen. Dit moet een visum zijn waarop u de afgelopen 12 maanden minimaal 1 x naar Rusland bent gereist.

10.  Kopie van rijbewijs en kentekenkaart/kentekenbewijzen
Voor wie een 'autotoerisme'-toeristisch visum nodig heeft: maak een scan/kopie van uw rijbewijs (voor- en achterzijde) en idem van het kentekenbewijs, en voeg die als extra bijlagen bij bij de visumaanvraag. Dit staat los van de verplichting om in Rusland een internationaal rijbewijs te kunnen laten zien naast uw origingele rijbewijs (een internationaal rijbewijs is op vertoon van uw rijbewijs en tegen inlevering van een pasfoto verkrijgbaar via de ANWB). De kopie van uw Nederlandse rijbewijs is voor de visumaanvraag nodig, het internationale rijbewijs naast uw rijbewijs puur voor controles onderweg.

 

 

 

 

Verzekeringen

redstar
unive Vraag bij je zorgverzekeraar om een 'Ruslandverklaring'. Kies je een langere visumperiode met 'reservedagen' of om wat flexibeler te zijn voor te boeken tickets? Geef dan ook die iets ruimere periode op voor in de Ruslandverklaring!

redstar
unive Alléén voucher nodig voor toeristisch visum? Hier voor 12,50 euro

bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReisnl

contact

Russisch Visum.nl (onderdeel van RusReis.nl)
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)657 92 13 45

info@russischvisum.nl

© 2019 Russischvisum.nl is onderdeel van RusReis.nl  |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media